Oma’s Soep zondag 16 juni 2018 www.omasoep.nl

 

Oma’s Soep is een jonge start-up die graag kennis met u wil maken. Wij verkopen soep. Voor de lunch, de maaltijd of gewoon voor tussendoor. Niet zo maar soep, maar Oma’s Soep. Deze soep wordt gemaakt door ouderen volgens hun geheel eigen authentieke recepten onder verantwoordelijkheid en naar aanwijzing van onze eigen chefs.

 

Oma’s Soep wordt geproduceerd door ouderen met behulp van jonge vrijwilligers in lokale buurthuizen. Dit gebeurt al sinds 2016 in Amsterdam en binnenkort ook in Den Haag en Groningen. Inmiddels hebben nu alleen al in Amsterdam ruim 100 ouderen elke week een zinvolle en leuke dagbesteding door de werkzaamheden voor Oma’s Soep. Hierdoor komen we direct bij de reden waarom Oma’s Soep bestaat: Wij willen ouderen die eenzaam zijn en in isolement leven helpen. Wij bieden hen een wekelijks doel met een fijne en zinvolle dagbesteding waarbij leuke contacten worden gelegd en weer blije momenten ontstaan. En niet te vergeten wordt er heerlijke soep gemaakt en gegeten, Oma’s Soep.

 

Eenzaamheid:

Met Oma’s soep maken studenten samen met ouderen gezamenlijk soep in lokale buurthuizen. Met enthousiaste jonge vrijwilligers zet Oma’s Soep zich in om zoveel mogelijk ouderen door heel Groningen een zinvolle en leuke dagbesteding te geven. Tijdens het koken in wordt er volop gekletst, gelachen en mooie verhalen verteld van vroeger en nu. Oma’s Soep wil zo ouderen en bejaarden uit hun mogelijke isolement halen, eenzaamheid is op die leeftijd een serieuze kwestie (!) Na het bereiden van verschillende heerlijke soepen (volgens oud recept van de Opa’s en Oma’s) worden deze gezamenlijk gegeten. Het hoogtepunt van een gezellige en enerverende dag!

 

Voedselverspilling:

Oma’s Soep is ook een echte duurzame soep. Wekelijks worden bij de marktkramen op de vismarkt groentes (veelal biologisch) opgehaald die anders zouden worden weggegooid. Nog prima te gebruiken maar bijvoorbeeld een verkeerde vorm of verkoopdatum die net is bereikt. Alles wat nog geschikt is wordt na zorgvuldige selectie gebruikt. Zo is iedere soepje uniek èn zet Oma’s Soep zich dus ook actief in om voedselverspilling (2,5 miljard wordt er jaarlijks weggegooid!) tegen te gaan. Wij ondersteunen het No Waste initiatief van het Ministerie van Economische Zaken.

 

Wat gebeurt er met de soepen:

Tijdens het bereiden van de soepen met de ouderen is onze getalenteerde studente chef-kok aanwezig om te zorgen dat iedere soep van goede kwaliteit is. Indien er soep overblijft wordt dit gratis geleverd aan de voedselbank of dakloze centra. Tips voor andere potentiële afnemers zijn altijd welkom bij ons!

 

Als u nog vragen heeft neem dan contact op met Oma’s Soep!

 

Marijn Tiedemann                                                        Anouk Delissen

Co-founder Oma’s Soep                                                             Co-founder Oma’s Soep

marijntiedemann@hotmail.com                           a.a.tje.delissen@hotmail.com

06 20537003                                                                      06 23026996

United kitchen op 29 april en 3 juni in de Globe! zie www.unitedkitchen.nl

Oorsprong

In februari 2016 kreeg een groep gemotiveerde studenten van Enactus Groningen het idee om een platform te creëren voor culturele uitwisseling tussen stadjers, studenten en inwoners met een migratieachtergrond. En wat is nu gezelliger dan samen eten? United Kitchen was geboren!

Tot de zomer van 2017 hebben Marieke, Svea, Lea, Hannah, Paul en Juan het concept van United Kitchen uitgewerkt. Na 5 succesvolle events gaven zij in september 2017 het stokje over aan Bas, Carlijn, Jouke en Mariska.

Concept
Eéns per twee maanden organiseert United Kitchen een multicultureel diner op een pop-up locatie in Groningen. Op deze avond koken zes vrouwen met immigratie achtergrond gerechten uit hun eigen cultuur en eten samen met stadjers en studenten. Maar wat is naast al het lekkere eten nu het idee van United Kitchen?

Missie
Wij geloven dat culturele uitwisseling de kennis van en het begrip voor elkaars cultuur vergroot, twee onmisbare factoren voor een evenwichtige multiculturele samenleving: a melting pot, not a salad bowl. Daarnaast zien we dat het zelfvertrouwen van integrerende vrouwen snel groeit wanneer ze samenwerken en in contact komen met andere integrerende vrouwen en Groningers. Om de vrouwen een handvat te bieden bij hun zoektocht naar een plekje in de samenleving, bieden we de vrouwen ook workshops aan om zich verder te ontwikkelen op professioneel gebied. Zo zullen we komend jaar onder andere workshops gericht op presenteren en het maken van een CV aan onze vrouwen aanbieden.
Wil je een culturele avond beleven en bijdragen aan de integratie van onze bijzondere vrouwen? Kom snel langs op een van onze evenementen en leer de veelzijdigheid die Groningen biedt kennen. Liefde gaat immers door de maag!