De Globe

Eeterie de Globe is gehuisvest op een unieke lokatie in Groningen, achter de Der Aa-Kerk op het Akerkhof – wie kent het niet van monopoly ! – . De Globe bevindt zich in het pand van de vereniging Humanitas, een voormalig klooster.

De Globe is van maandag tot en met zaterdag geopend van 12.00 tot 15.00 uur voor de lunch en van 17.00 tot 20.00 uur voor warme maaltijden. Er worden dagelijks 3 verschillende en verse maaltijden geserveerd, waarvan er 1 vegetarisch is. De kaart is internationaal en u zult er elke dag opnieuw een variatie vinden aan creatieve, betaalbare gerechten – een hoofdmaaltijd kost € 7,75 of € 9,00.
Er eten tussen de 60 tot 90 gasten per dag.
Voor speciale en/of besloten gelegenheden kunt u bij de Globe terecht voor een fijne en betaalbare middag of avond .Verder verzorgt de Globe buffetten en hapjes op aanvraag. Voor alle mogelijkheden en de huidige menukaart verwijzen wij u naar de sectie Menu.

Eeterie de Globe is een bijzondere eetgelegenheid. De bedrijfsvoering  wordt onder professionele begeleiding  geheel uitgevoerd door mensen met afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, vrijwilligers, deelnemers met een zorgindicatie en stagiaires van het Noorderpoort College.
Daarnaast is Eeterie de Globe een belangrijke ontmoetingsplaats voor diverse groeperingen uit de Groninger samenleving; zoals bijvoorbeeld  verschillenden groepen van Humanitas die elkaar treffen in de Globe. In de loop van 2009 hoopt de Globe groepen een semi-open groepsruimte aan te kunnen bieden voor ontmoeting en eten.

Eeterie de Globe is in 1998 opgezet als multiculturele eetvoorziening door de organisatie WerkPro.