United kitchen op 29 april en 3 juni in de Globe! zie www.unitedkitchen.nl

Oorsprong

In februari 2016 kreeg een groep gemotiveerde studenten van Enactus Groningen het idee om een platform te creëren voor culturele uitwisseling tussen stadjers, studenten en inwoners met een migratieachtergrond. En wat is nu gezelliger dan samen eten? United Kitchen was geboren!

Tot de zomer van 2017 hebben Marieke, Svea, Lea, Hannah, Paul en Juan het concept van United Kitchen uitgewerkt. Na 5 succesvolle events gaven zij in september 2017 het stokje over aan Bas, Carlijn, Jouke en Mariska.

Concept
Eéns per twee maanden organiseert United Kitchen een multicultureel diner op een pop-up locatie in Groningen. Op deze avond koken zes vrouwen met immigratie achtergrond gerechten uit hun eigen cultuur en eten samen met stadjers en studenten. Maar wat is naast al het lekkere eten nu het idee van United Kitchen?

Missie
Wij geloven dat culturele uitwisseling de kennis van en het begrip voor elkaars cultuur vergroot, twee onmisbare factoren voor een evenwichtige multiculturele samenleving: a melting pot, not a salad bowl. Daarnaast zien we dat het zelfvertrouwen van integrerende vrouwen snel groeit wanneer ze samenwerken en in contact komen met andere integrerende vrouwen en Groningers. Om de vrouwen een handvat te bieden bij hun zoektocht naar een plekje in de samenleving, bieden we de vrouwen ook workshops aan om zich verder te ontwikkelen op professioneel gebied. Zo zullen we komend jaar onder andere workshops gericht op presenteren en het maken van een CV aan onze vrouwen aanbieden.
Wil je een culturele avond beleven en bijdragen aan de integratie van onze bijzondere vrouwen? Kom snel langs op een van onze evenementen en leer de veelzijdigheid die Groningen biedt kennen. Liefde gaat immers door de maag!